Sari E -Lumikkonainen

Kun Sari Essayah  nimitettiin Kristillisdemokraattien ehdokkaaksi, olin epäilevällä kannalla. Kuvittelin hänet hiljaiseksi hissukaksi, joka jäisi auttamatta raskaitten miesten jyräämäksi. Olin väärässä. Ainakin osassa vaalikeskusteluista Essayah, Lumikkonainen, suorastaan selätti Harmaakarhut (erit. Lipposen, Niinistön).

Essayah oli keskusteluissa hyvin valmistautunut ja pystyi heittämään ulkomuistista pitkiä numerosarjoja velkaantuneisuudesta ym., mikä johtunee hänen taustastaan. Sari Essayah on KTM, pääaine laskentatoimi. Joissakin keskusteluissa Essayah jäi seinäruusuksi, koska ei Biaudet´n tavoin halunnut lähteä välihuutelemaan. Hän uskalsi myös olla omaa mieltään, vaikka varmasti tiesi, ettei suuri yleisö arvosta esim. hänen Israelia puolustavia kantojaan.

Ai, että miksikö "Lumikkonainen"? Oletko koskaan nähnyt hangen takaa kurkistavaa lumikkoa? Pitkäkaulainen, äärimmilleen viritetyt aistit. Heti valmis ampaisemaan liikkeelle starttipistoolin pamahdettua. Essayahin nopeus näyttäytyy pahimmillaan tykittävässä puheenparressa. Idea hukkuu sanojen vilinään. Matka tyssää kapulakielisyyteen.

Kristillisdemokraateille Sari Essayah oli hyvä ehdokas. Hän toi hyvin esille kristilliset arvot, mutta ei tyrkyttänyt niitä. Positiivinen vire saattaa hyvinkin kantaa aina kunnallisvaaleihin asti.

Arvosana: .

Kommentit

Suositut tekstit