Kokoaan suurempi Sauli

Niinistö sanoi oikeat kiitossanat. Hän haluaa olla kaikkien presidentti. Kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseensä ja erilaisuus on rikkautta. Haavisto sai liikkeelle uusia ihmisiä. Politiikka teki paluun kahvipöytäkeskusteluihin. Tätä tilaisuutta ei saa hukata. Elämme mielenkiintoisia aikoja. Kunnallisvaalit ovat syksyllä ja tulevat vaaliteemat koskevat jokaista.

Kokoomuksen menestys vaaleissa johtuu yhtä paljon vastustajien heikkouden tilasta. Erityisen levällään on demarien pakka. Lipposen surkea menestys ei johtunut yksin Lipposesta. Koko puolue on "tippunut kelkasta". Kun omaa identiteettiä ei ole, teemoja napataan muilta, kuten persuilta. Keskusta tekee nousua. Kuntauudistus nostaa puolueen uudelleen "kartalle". Mutta onko Kiviniemi oikea henkilö johtamaan puoluetta? Näissä vaaleissa Keskusta menestyi pikemminkin Kiviniemestä huolimatta.

Kokoomuksessa on imua. Puolueella on hyvä imago ja elintason noustessa porvariston suhteellinen osuus kansasta lisääntyy. Työväenaate ei kiinnosta, koska ihmiset eivät koe itseään työläisiksi. Hyvä imago ja porvarillinen ideologia kerää paitsi kannattajia, niin myös rahoittajia. Rahan avulla hyvää brändiä on mahdollista hioa vielä paremmaksi. Kiitos Bob!

Niinistöä ei ole syytä pelätä. Hän kykenee mukauttamaan mielipiteitään. Uskon, että hän todella haluaa olla hyvä presidentti suomalaisille. Hän otti askeleen taakse, kun huomasi, että kansan enemmistö ei halua Suomea Natoon. Kun turmiollinen kuntakartta julkaistiin, Niinistö alkoi heti lieventää suhtautumistaan pakkoliitoksiin. Luulen, että se ei ollut vain vaalimatematiikka ja -peliä. Hän on mainettaan joustavampi.

12 vuotta on liian pitkä aika olla presidenttinä. Kekkonen oli vallassa 25 vuotta, mutta tänä aikana tapahtui vähemmän kuin Halosen 12 vuoden aikana. Lisäksi kansa kyllästyy ja presidentiltä loppuu virta. Vaalikautta ei kuitenkaan ole syytä lyhentää. Presidentti edustaa jatkuvuutta ja turvallisuutta ja on pelkästään hyvä, että hän on paikallaan kahden eduskunnan välisenä siltana. Mutta yksi vaalikausi riittää. Sauli ei ole ehdolla enää 2018. Hyvä niin.

Kommentit

Suositut tekstit