Eva B -rimaa hipoen

RKP yritti synnyttää uudelleen vuoden 1994 elisabethrehn-ilmiötä, mutta Eva Biaudet´n karisma ei riittänyt hurmaamaan kansaa. Vaalitaistelussa Biaudet selviytyi kunnialla, mutta ei loistanut. Jotenkin tuntui, että hän lähti jokaiseen väittelyyn altavastaajan asemasta. Jatkuva päällepuhuminen oli ärsyttävää.

Yksilöllisissä tenteissä Biaudet joutui toistuvasti selittelemään sitä, miten hän tuli valituksi vähemmistövaltuutetuksi, vaikka ei täyttänyt hakuehtoja. Selityksistä huolimatta ainakin omaan mieleeni jäi epäilys poliittisesta virkanimityksestä.

Baiudet´lla ei ollut tarjota minkäänlaista vaihtoehtoa asioihin. Hän ei erottunut millään tavalla joukosta, lukuun ottamatta suomenruotsalaista nuottia. Biaudet on kaikin tavoin kultivoinut ihminen, mutta polte puuttuu. Tämä saattoi olla hänen poliittisen uransa huipentuma.

RKP:n näkökulmasta näillä vaaleilla ei ollut suuren suurta merkitystä. Biaudet täytti ehdokkaalle asetetut minimitoiveet: hän nosti esille monikulttuurisuuden arvon. RKP on ja pysyy alle viiden prosentin pienpuolueena ja säilyttää asemansa suomenruotsalaisissa kunnissa ensi syksyn vaalien jälkeenkin. Sinänsä mielenkiintoista, että Ahvenanmaa oli ainoa vaalipiiri, jossa Haavisto sai enemmän ääniä kuin Niinistö. Vetosiko ns. arvoliberalismi?

Eva Biaudet´n arvosana: .

Kommentit

Suositut tekstit