Tietoista valehtelua vai ymmärtämättömyyttä?

Voiko olla ammatiltaan opettaja, jos ei ole perusluonteeltaan besser wisser? Vai onko niin, että opettajasta tulee besser wisser työnsä kautta? Oli miten oli, käynnissä olevat vaalit ovat saaneet sappeni kiehumaan ja bw minussa elää voimakkaalla liekillä.

Soinista…

Häntä kuunnellessa herää epäilys siitä, kuinka hyvin mies ymmärtää kokonaisuuksia. Soini jankkaa jankkaamasta päästyään, että…
1. huonosti taloutensa hoitaneita maita ei olisi alun pitäen saanut päästää rahaliiton jäseneksi ja että ko. maiden tukeminen on vastoin yhteisesti sovittuja sääntöjä.
- Tottahan se on, että näin olisi PITÄNYT toimia, mutta tässä tilanteessa menneitten muisteleminen ja syyttely ei auta.
2. ”Tässä tuetaan nyt saksalaisia pankkeja” ja ”Kreikan osuus Suomen viennistä on 2 prosenttia”.
- Totta tämäkin, mutta kokonaiskuva on väärä. Kreikka on pakko tukea nimenomaan siksi, että saksalaispankkeja ei saa päästää kaatumaan. Jos niin kävisi, Saksan talous ajautuisi kriisiin ja silloin Suomenkin vientiteollisuus olisi vaikeuksissa.
Kreikan, Irlannin ja Portugalin talousongelmat ovat siis Saksan ja sitä kautta Suomenkin ongelmia.

Kataisesta…

Kokoomuksen puheenjohtajalle tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeaa tunnustaa, että hänen puolueensa verolinja suosii hyvätuloisia.
1. Hän EI HALUA korottaa ansiotulojen verotusta vaan päinvastoin, haluaa alentaa sitä. Toisaalta hän haluaa verotuksen painopisteen siirtyvän kulutukseen, kuten arvonlisäveroon. Samassa lauseessa hän korostaa, että Kokoomus haluaa tukea vähätuloisia, eikä halua tuloerojen kasvavan.
- Tässä lauseessa on RISTIRIITA! Tämä verolinja juuri on tasaverotukseen siirtymistä, jolloin köyhempien verot nousevat! Arvonlisäveroa ei saa nostaa. Tuloverojen progressiivisuus on palautettava ja pääomatulojen verotusta on kiristettävä huomattavasti.

Kommentit

Suositut tekstit